12 Aralık 2014 Cuma

Film Önerileri #1

Merhaba! Havalar malum soğudu. Yağmurlar başladı. Peki bu havalarda ne yapmalı? Girin battaniyenin altına ve güzel bir film açın. Peki ya ne izleyeceğinizi bilmiyorsanız? İşte bu yüzden sizlere film önerilerinde bulunmaya karar verdik.






AYNI YILDIZIN ALTINDA
Film kitabı okuyanları hayal kırıklığını kesinlikle uğratmadı. Kitaptan önemli kısımlar çıkarılıp bambaşka bir film yapılmamış. Filmi kitabı okuyan olarak çok beğendim. Oyuncular da filmi ayrı güzelleştirmişler. Romantik bir film arıyorsanız izleyebileceğiniz filmlerden biri. 

Filmin Konusu:16 yaşındaki Hazel üç yıldır tiroid kanseriyle boğuşmaktadır ve kanser akciğerlerine de sıçradığı için yanında bir oksijen tüpüyle gezmektedir. Kanserli hastalar için oluşturulan destek grubunun bir terapi seansı esnasında Augustus isimli bir gençle tanışır. Augustus da beyin tümörüyle savaşmış ve bu yolda bir bacağını kaybetmiştir. İkili birlikte zaman geçirdikçe birbirlerine aşık olurlar. Akciğer tedavisi için hastaneye yatırılan Hazel'ın yanından bir an dahi ayrılmayan Augustus, sevgilisinin çok istediği bir hayali gerçekleştirmek için onunla birlikte yola çıkar. Planlarına göre Amsterdam'a gidecek ve Hazel'ın en sevdiği yazar olan Peter Van Houten'i bulmaya çalışacaklardır...
Josh Boone’un yönetmenliğini üstlendiği film, John Green’in romanından Scott Neustadter ve Michael H. Weber tarafından uyarlandı. Filmin başrollerindeyse Shailene Woodley, Ansel Elgort ve Willem Dafoe yer alıyor.

Trend of B.E. Puanı: 8.8/10 



BİR GÜN
İzlediğim ve çok çok sevdiğim filmlerden biri. Anne Hathaway çok sevdiğim bir oyuncudur.Neredeyse bütün filmlerini izledim. Bir Gün en sevdiğim filmlerinden sadece bir tanesi. Film bir aşk hikayesini anlatıyor. Eğer romantik bir film arıyorsanız mutlaka izlemelisiniz. Bir tavsiye yanınızda peçeteniz bulunsun. :)

Filmin Konusu: Emma (Anne Hathaway) ve Dexter (Jim Sturgess) birbirlerine tamamen zıt sosyal yapılardan gelen iki genç insandır. Emma işçi sınıfı bir aileden yetişmiş, hayata dair devrimci ruhu olan bir genç kızdır. Dexter ise baba parası ile okuyan, çapkın ve eğlenceden başka bir şeyi umursamayan biridir. İkilinin yolları üniversiteden mezun oldukları gün kesişecek ve 15 Temmuz tarihi uzun yıllar sürecek bir arkadaşlığın başladığı gün olacaktır. 

Onların hayatları bazen beraber bazen uzak diyarlarda akıp giderken, her yıl 15 Temmuz'da 
aralarındaki ilişkinin seyrine de tanık oluruz. Mutlulukları, hüzünleri, umutlarıyla geçen 20 yılın ardından tanıştıkları mezuniyet gününün gerçek anlamını da anlayacaklardır... 

Geçtiğimiz sene Carey Mulligan ve Peter Sarsgaard'ın başrollerini paylaştıkları Aşk Dersi (An Education) filmi ile adından bolca söz ettiren Danimarkalı yönetmen Lone Scherfig’in yönettiği film, David Nicholls aynı adlı çok satan romanından beyazperdeye uyarlandı. Filmin senarsitliğini de yazarın kendisi üstleniyor...

Trend of B.E. Puanı:9.2/10


TIFFANY'DE KAHVALTI
Audrey Hepburn kelimelere sığmayan kadın. En sevdiğim oyunculardan idolüm olarak benimsediğim kişilerdendir. Eğer bir klasik arıyorsanız mutlaka izlemelisiniz. 

Filmin Konusu:New York Sosyetesinin renkli simalarından Holly, yan dairesine taşınan genç bir adama ilgi duymaya başlar. Holly aslında canı istediği ehr erkeği kendisine aşık edebilen bir kadındır. Gönlünce geçirdiği gecelerin sabahında mücevher dükkanı Tiffany vitrini önünde kahvaltısını yapar. Bu hep böyle yaşanır. Yalnız bir sabah işte bu genç adam Paul Varjak ortaya çıkar ve bu kez bir duygusallık oturuverir Holly’nin gündemine. Bu zamanla platonik bir aşka dönüşür. Film yazar Capote’nin romanından uyarlanmıştır.

Trend of B.E. Puanı: 9.6/10



DÖVÜŞ KULÜBÜ
Konusu ve oyuncular çok iyi. Tekrar tekrar izleyebileceğiniz bir film. Film'deki favori karakterim ise Marla. Helena Bonham Carter'ın muhteşem oyunculuğu ile hayat bulmuş bir karakter. Şu ana kadar izlemediyseniz mutlaka izlemelisiniz.

Filmin Konusu:Dövüş Kulübünün birinci kuralı: Asla Dövüş Kulübü hakkında konuşma... Dövüş Kulübünün ikinci kuralı: Asla ve asla dövüş kulübü hakkında konuşma... Jack, hayatın sıradanlığına kapılmış bir sigorta memurudur. Uzun bir süredir 'insomnia' yani uykusuzluk hastalığından şikayetçidir. Kendi psikolojik sıkıntılarından kurtulabilmek adına grup terapilerine katılmaktadır. Terapiler esnasında Marla adında bir kızla tanışır. Bir süre sonra da hayatını değiştirecek olan Tyler Durden ile... Durden, Jack'in ulaşmak istediği tüm hedeflere ulaşmış olan bir adamdır ve Jack'i asla hakkında konuşulmaması gereken bir organizasyon olan 'Dövüş Kulübü' ile tanıştıracaktır. David Fincher'ın kısa sürede kült mertebesine erişen filminin popülerliği dillere destan. Filmin başrollerinde de Brad Pitt, Edward Norton ve Helena Bonham Carter gibi ünlü simaları görmek mümkün.
Trend of B.E. Puanı: 9.5/10


KOKU
Filminden etkilenip kitabını okumaya karar verdiğim bir film. Filmin hikayesi değişik ve güzel.Gerilim filmi arıyorsanız izleyebilirsiniz.

Filmin Konusu: Jean Baptiste Grenouille, 18.yy da Paris’te dünyaya gelmiş olup, son derece değişik bir karakterdir. Her türlü kokuya karşı sıra dışı bir algısı vardır. Duyarlılığı çok yüksektir. Öte yandan diğer duyuları aksine gelişmemiştir. Arzu ettiği kokulara sahip olmak uğrunda her şeyi yapmaya hazırdır. Buna insan öldürmek de dahil. Bir gün kendine ait bir ten kokusunun olmadığını fark eder. Bu durumda tek çare vardır. Ona insan kokusu gerekir. Yeni baştan yaratacağı bir insan kokusu. Bunu elde etmek için de insanlara gereksinimi vardır. Patrick Süskind’in aynı adlı romanından uyarlanan film, koku ile var olabilen Jean Baptiste’in trajedisini anlatmaktadır.

Trend of B.E. Puanı: 8.7/10

Umarız size yardımı olmuştur. Patlamış mısırınızı alın ve örtünüzün altına girin. 
İyi Seyirler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder